pasta in roomsaus met kip en spekjes

44 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 pak tagliatelli
  • 2 hele kipfilets
  • 1 pakje gesneden gezouten spekjes
  • 500 gr championen
  • 1 blokje boter
  • 1 doosje room
  • 1 teentje look
  • volle melk
  • peper & zout
  • 1eetlepel maizene
  1. -Je laat de tagliattelli beetgaar koken in gezouten water.
  2. Je neemt een pan en laat je spekjes mooi bakken( je kan kiezen hard gebakken of zachtjes) Ik verkies hard omdat ze tijden het bereiden toch zachter worden.
  3. - Als je spekjes beginnen te bakken voeg je je kip in stukjes gesneden toe. De stukjes kip niet te snel laten bakken, want ze moeten lekker zacht blijven.
  4. - je snijd je championen in schijfjes.
  5. - als je spekjes en de kip zijn gebakken, voeg je je championen toe en de grof gesneden look.
  6. - dit laat je zachtjes stoven tot dat je championen gaar zijn.
  7. - Hier voeg je de room toe en kruid je af met peper en zout naar eigen smaak.
  8. -Je doet er een beetje melk bij als je meer saus wilt hebben. ik heb graag bij mijn tagliatelli veel saus.
  9. -Dit laat je even sudderen.
  10. - je neemt een bekertje en doet daar een beetje water bij. Dit meng je goed met de maizena.
  11. -Dit doe je bij de saus om het dik te maken. Laat nu nog even doorkoken tot het dik genoeg is.
  12. - neem je tagliatelli van het vuur als hij beetgaar en spoel af met heet water.
  13. -Laat deze even uitlekken en voeg de saus met kip/spekjes toe.
  14. En opdienen.
  15. Eet smakelijk
  16. Je kan dit ook eventueel combineren met Prei, selder, broccoli, ui
myboyistheone