Pasta Gyrosschotel

10 60 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr Pasta
  • 250 gr Kerstomaten
  • 1 Courgette
  • 1 Bos pijpajuin
  • 1 Pepertje
  • 1 Paprika
  • 500 gr Gyrosvlees (kip)
  • 1 el Bloem
  • 3 dl Water
  • 1 dl room
  • 125 gr Gemalen kaas
  • 1/4 blokje Groentenbouillon
  • Pezo
  • Paprikapoeder
  • Italiaanse Kruiden
  • Sambal
  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten waten met olie. Afspoelen en laten uitlekken.
  2. Halveer de tomaten. Verdeel de courgette in halve schijfjes. Snijd de pijpajuin in ringen . Paprika en pepertje fijnsnijden.
  3. Bak het vlees rondom. Haal het uit de pan.
  4. Verwarm olie in de pan en bak de courgette, pijpajuintjes ,paprika en pepertje
  5. Strooi er de bloem over en laat even bakken.
  6. Roer er het water , de room en het bouillonblokje door
  7. Laat enkele minuten zachtjes doorkoken. Voeg het vlees en de tomaatjes toeen breng op smaak met pezo, paprikapoeder , italiaanse kruiden en sambal.
  8. Leg in een beboterde ovenschaal afwisselend laagjes pasta, gyrossaus en kaas . Eindig met een flinke laag kaas
  9. 20 min bakken in de oven bij 200°C
Mieke 100