Pasta Fritatta

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 3 paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 400 gram gekookte pasta
  1. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
  2. Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika en kruiden toe en bak op middelhoog vuur 4 min. Schep regelmatig om.
  4. Klop ondertussen in een kom de eieren los met de helft van de kaas. Schep de pasta en het paprikamengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Doe het pastamengsel terug in de pan en bak de frittata 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Bestrooi met de rest van de kaas en zet de pan 3 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Marloes2004