Pasta di Autunno ( herfstpasta )

6 45 1 5
Aantal personen:
  • 500-600 gr tagliatelli
  • 250 gr parmesan kaas
  • 300 ml Room ( 35% )
  • 500 ml passata
  • 1 soeplepel italiaanse kruidenmix
  • 1 Soeplepel Olijfolie
  • 150 gr gerookt spek
  • 1500 gr Gemengd Gehakt
  • 3 stuks sjalottes
  • 3 teentjes Look
  • 50 gr Blauwe of Groene schimmelkaas
  1. grote pan of wok verwarmen en beetje olijfolie toevoegen
  2. als de olijfolie heet is , de in ringen gesneden ssjalottes en flinterdunne lookschijfjes even aanbakken .
  3. dan de fijn gesneden gerookte spek toevoegen en laten dichtschroeien .
  4. Het gehakt in de pan los maken en bakken tot het mooi goudbruin is .
  5. de kruidenmix toevoegen en de pasata en alles in gesloten pot voor 10 min laten pruttelen .
  6. oven voorverwarmen op 150 gr
  7. Ondertussen de verse tagliatelli in een grote kom goed gezouten kokend water koken voor 3 min.
  8. De tagliatelli afgieten en in ovenschaal scheppen .
  9. De tagliatelli met de vleesbereiding ( gehakt ) mengen in de overschaal.
  10. En afgedekt met alufolie 20 min laten garen in de oven.
  11. Ondertussen , de room mengen met vers geraspte parmessan en schimmelkaas en die mengeling op een klein vuurtje AL ROEREND opwarmen.
  12. De ovenschotel(s) uit de oven halen en overgieten met de kaassaus.
  13. Schotel in het midden vd tafel en het familiediner kan beginnen...
  14. Tip;
  15. je kan afwerken met een paar schilfers permesan
  16. Perfect met een italiaanse rode wijn bvb piccini chianti uit toscane.
  17. smakelijk !!!
  18. groeten.
  19. Jan.
Jan degraeve