Pasta carbonara met erwtjes en worteltjes

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 200 g pancetta (charcuterie)
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eidooiers
  • 100 g pecorino (Italiaanse kaas) (blok)
  • 400 g tagliatelle
  • 400 g extra fijne doperwten en jonge wortelen (blik)
  • 1 eetl. olie
  • zwarte peper
  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de pancetta telkens in 2 à 3 reepjes.
  4. - Snipper de teentjes knoflook fijn.
  5. - Hak de blaadjes peterselie grof.
  6. - Rasp de pecorino.
  7. Bereiding
  8. (20 min.)
  9. Verhit de olie in een pan en bak de pancettareepjes mooi bruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en roer even om.
  10. doe er de uitgelekte erwtjes en wortelen, en de grofgehakte peterselie bij en verwarm nog even.
  11. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en zet 2 eetl. van het kookvocht opzij. Laat even uitlekken.
  12. Klop de eidooiers los met de helft van de geraspte pecorino en kruid met zwarte peper.
  13. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan met de pancetta. Roer er het eidooiermengsel onder en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om het geheel smeuïger te maken. Neem snel van het vuur en verdeel onmiddellijk over 4 borden.
  14. Afwerking
  15. Werk af met de rest van de geraspte pecorino.
NelekeP
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht