Pasta 4 formaggi

9 0 2 5
Aantal personen:
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl melk
  • sap van 1/2 citroen
  • 30 g gemalen parmezaanse kaas
  • 30 g provolone of een andere kaas soort
  • 30 g gemalen emmentaler
  • 1 dl room
  • 1 eidooier
  • 400 g pasta
  • 30 g gorgonzola
  • kervel of peterselie
  1. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Maak een roux.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de witte wijn en de melk toe. Je krijgt nu een soort wittewijnbechamel. Voeg het citroensap toe.
  3. Doe er beetje bij beetje alle kaas bij, behalve de gorgonzola. Voeg de kaas voorzichtig toe zodat de saus alle kaas kan opnemen. Anders gaat de saus schiften.
  4. Meng de room met de eierdooier en meng door de saus. Meng direct daarna de saus door de gekookte en afgegoten pasta.
  5. Serveer en bestrooi met de blokjes gorgonzola.
  6. Versier met kervel of peterselie.
sofied