Passievruchtenroom en krokante kerstkoekjes

7 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 citroen
  • 12 passievruchten
  • 100 ml passievruchten- of tropische limonadesiroop
  • 4 bollen Fermette vanille-ijs
  • nootmuskaat
  • 150 ml slagroom
  • 12 krokante kerstkoekjes
  1. Rasp de citroenschil boven een schaal. Halveer 8 passievruchten en schep de inhoud van de schil (het passiefruit) bij de citroenrasp. Roer er de limonadesiroop en een snuifje nootmuskaat door en laat het mengsel minimaal 15 minuten trekken maar een nachtje mag ook.
  2. Roer vlak voor het opdienen het ijs los in een schaal met het passievruchtmengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het passievruchtijsmengsel. Verdeel over 4 elegante hoge glazen.
  3. Halveer de 2 overgebleven passievruchten en schep het passiefruit op de passievruchtenroom. Zet de glazen op borden en leg de koekjes ernaast.
Solo