Passievrucht-bananentaart

1 120 0 5
Aantal personen:
  • VOOR HET DEEG
  • 225 gr bloem
  • 75 gr koude ongezouten boter in blokjes
  • snufje zout
  • 100 gr poedersuiker gezeefd
  • 50 ml volle melk
  • 2 grote dooiers van scharreleieren
  • 1 groot ei geklopt
  1. VOOR DE VULLING
  2. 225 g fijne tafelsuiker
  3. 12 passievruchten, gezeefd, pulp en sap apart
  4. 4 grote scharreleieren
  5. 1,5 dl room
  6. 2-4 grote rijpe bananen
  7. Passievruchtenbananentaart
  8. Dit is echt smullen! De smakencombinaties in dit nagerecht zijn onweerstaanbaar, want passievrucht en banaan passen net zo goed bij elkaar als tomaten en basilicum of perziken en room - het is een gouden combinatie. Dit is een geweldige verjaardagstaart als u eens iets anders wilt dan slagroom of vruchtentaart.
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taartvorm van 28 cm in.
  10. Maak het deeg: doe de bloem, boter, het zout en de poedersuiker in een keukenmachine en meng tot het geheel op broodkruim lijkt.
  11. Voeg de melk en eidooiers toe en meng tot er een zacht deeg ontstaat.
  12. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot het een diameter groter dan de taartvorm is.
  13. Druk het deeg in de taartvorm en laat het overtollige deeg over de rand hangen. Zet de deegvorm minstens 30 min. in de koelkast.
  14. Bekleed het koude deeg met aluminiumfolie en strooi er rijst of bakbonen op.
  15. Bak de deegvorm 20 min. in de oven. Verwijder de folie en de rijst of bakbonen. Bestrijk het deeg met het geklopte ei en bak het nog 10-15 min., tot het goudbruin is. Zet de oventemperatuur op 170 °C.
  16. Maak de vulling: doe 100 g suiker, 75 ml water en het passievruchtensap in een pan en verhit ze zachtjes tot de suiker oplost.
  17. Roer goed, neem het mengsel van het vuur en laat het afkoelen.
  18. Klop de eieren en de resterende 125 g suiker in een kom tot het mengsel bleek en luchtig is.
  19. Schenk de room erbij en meng. Voeg de passievruchtensiroop toe; bewaar 3 eetlepels voor de bovenkant. Schenk het ei-roommengsel in de deegvorm, schuif de taart in het midden van de oven en bak hem ongeveer 40 min., tot de vulling bijna gestold is.
  20. Neem hem uit de oven en laat hem ongeveer 30 min. afkoelen en nagaren.
  21. Pel de bananen en snijd ze in plakjes van 2 cm. Leg ze netjes op de taart en lepel de bewaarde siroop en wat pulp erover.
Love to Cook