Passievrucht-amandelcakejes met limoensiroop

571 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels gezeefde bloem
  • 110 g poedersuiker
  • Solo vloeibaar voor de vormpjes
  • 1 eetlepel geraspte limoenschil
  • 120 g Solo
  • 2 eetlepels limoensap
  • 60 g gemalen amandelen
  • 1 passievrucht
  • 2 eieren
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en vet acht gebakvormpjes van 0,3dl in met Solo vloeibaar.
  2. Doe gemalen amandelen, bloem, 60g poedersuiker, limoenschil, passievruchtenpulp en de helft van de Solo margarine in een kom.
  3. Splits de eieren, hou één eierdooier apart en hou de tweede voor een andere bereiding.
  4. Klop beide eiwitten in een schone, droge kom tot er zachte pieken ontstaan.
  5. Schep ze voorzichtig door het amandelmengsel en schep dit mengsel in de gebakvormpjes.
  6. Bak de cakejes in 10-15 minuten goudgeel.
  7. Doe limoensap, resterende Solo en 50g gezeefde poedersuiker in een kleine pan en verwarm alles tot het begint te sudderen.
  8. Roer tot alle suiker is opgelost.
  9. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen.
  10. Klop er de eierdooier door, draai het vuur laag en roer nog vijf minuten tot het mengsel is ingedikt. Laat niet koken.
  11. Laat de cakejes vijf minuten in hun vormpjes zitten en haal ze er dan voorzichtig uit.
  12. Reken 2 cakejes per persoon, bestrooi ze met de resterende poedersuiker en bedruip ze met wat limoensiroop.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtZomer