Parmezaans kaasmandje met Italiaanse salade

5 22 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handje rucola of andere sla
  • 1 gele paprika zonder zaad in blokjes
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes
  • 75 gr groene olijven zonder pit
  • 2 tomaten zonder pitjes in blokjes
  • verse basilicum blaadjes ter garnering
  • 1 vel bakpapier
  • VOOR DE DRESSING
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap of witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook geperst
  • zout en peper uit de molen
  1. Bereiden van kaasbakje met Italiaanse salade..Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken 4 cirkels van 15 cm op het bakpapier en strooi hierin de kaas. Zet de bakplaat 7-10 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten.
  2. Knip de cirkels uit, leg iedere parmezaancirkel in een kopje of kommetje, duw iets aan, laat afkoelen, haal het voorzichtig los en wip het eruit (dit kan een dag van tevoren mits goed afgesloten bewaard).
  3. Leg op de bodem van ieder bakje een bedje rucola en verdeel daarover de groenten, gemengd met de dressing.
  4. Meng 1 theelepel tomatenpesto door de dressing. Vervang blokjes tomaat door reepjes zongedroogde tomaat op olie. Kortom je kunt andere favo ingrediënten toevoegen.
  5. 4.
  6. 5.
  7. 6
  8. Tips
  9. Bron Emté
Love to Cook