Parmezaanbroodjes

17 25 5 5
Aantal personen:
  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 volle el gerapte parmezaanse kaas
  • 1 tl gedroogde kruiden( naar keuze) zie beschrijving
  • 1 flinke el vers gehakte peterselie
  • 2,5 dl melk
  • paar el gesmolten boter
  1. Zo klaar dit. Fluitje van een cent. Knabbel de babbel de bak bak bak en klaar ben je.Zet de oven op 200 graden.
  2. Meng 375 gram zelfrijzend bakmeel met 2 volle eetlepels geraspte parmezaanse kaas, een theelepel gedroogde kruiden naar keuze (tijm, italiaanse kruiden, basilicum, oregano etc) en een flinke eetlepel fijngehakte verse peterselie.Als het goed gemengd is doe je er 2,5 deciliter melk bij zodat je een stevig deeg krijgt.Als het nodig is nog piepklein scheutje melk erbij doen. Beetje bloem op het werkblad en het deeg even kort maar stevig kneden tot het glad is.Uitrollen tot een rechthoek van zo’n 30 x 10 cm en in 12 repen snijden.Paar eetlepels boter smelten in een pannetje en daarmee de repen dik insmeren en ze naast elkaar op de bakplaat leggen.Bestrooien met nog wat parmezaan (hoeveelheid naar keuze) en in 20/25 minuten goudbruin bakken.Variaties: probeer steeds andere kruiden of wat te denken van een mespuntje piment c.q. chilipoeder. Roer wat pittige mosterd door de gesmolten boter voor je de deegrepen insmeert. Flink wat knoflook door de boter is ook fijn.Heerlijk bij soep maar gewoon zo opknabbelen of bij een voorgerecht is ook niet verkeerd.
Love to Cook