Parmentierschotel met gehakt

19 130 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr runds/varkensgehakt
  • 2 kg aardappelen Bintje
  • 1 grote bloemkool
  • 150 gr geraspte gruyère
  • 1 ui
  • 1/2 liter melk
  • 1 bolle eetl. boter
  • 1 bolle eetl. bloem
  • peper
  • nootmuskaat
  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook beetgaar
  2. Schil aardappelen, kook gaar en maak puree met melk en kruiden
  3. Hak de ui fijn, stoof even aan en bak samen met gehakt rul
  4. Bereid een kaassaus met boter, bloem, melk, geraspte kaas en kruiden
  5. Vul een grote ovenschotel met eerst laag gebakken gehakt, dan puree,
  6. daarover de roosjes bloemkool en overgieten met kaassaus.
  7. Bestrooi met geraspte gruyère. Laat in de oven nog 10 min opwarmen
  8. en dan gratineren onder de grill tot mooi bruin korstje.
christapoels