Parijse appelflan

20 45 3 5
Aantal personen:
  • 1pak uitgerolde bladerdeeg
  • 1 potje abrikozenconfituur
  • 2a3 rode appels
  • 75 gr rozijnen
  • 100gr vanillepoeder(van Dr. Oetker)
  • 2 dl room 40% vet
  • 2 dl volle melk
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100gr amandelschilfers
  1. De oven voorverwarmen op 200°C.Schik het deeg in een taartvorm van 30 cm doorsnede en prik in.Strijk de bodem volledig in met abrikozenconfituur leg daarop de rozijnen.Beleg de volledige bodem met fijngesneden appeltjes erop bestrooi dan de amandelschilfers.Bereid de flan: mix de melk,room,eierenen de flanpoeder tot een mooi glad deeg met een soepmixerGiet het beslag nu voorzichtig in de taartvorm.Bak 45 minuten aan 200°C.Het gebak kan zowel warm als koud opgediend worden.Je kan ook met een bolletje ijs of met een beetje slagroom opdienen
linda03