parfait met amarenekersen en macadamianoten Semifreddo Amarene con ciliegie e noci di macadamia

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 160 gr macadamianoten
  • 225 gr kristalsuiker
  • 5 dl slagroom (koud
  • 2 el likeur ik neem likeur 43 is erg lekker
  • 8 st eierdooiers
  • 1 pot (of blik) ) amarenekersen op siroop (Italiaanse delicatessenwinkel)
  1. Verhit een droge koekenpan en rooster de macadamianoten in ± 5 min. rondom goudbruin. Verhit 100 g suiker met 2 el water op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat het mengsel in ± 5 min. lichtbruin kleuren. Voeg de macadamianoten toe, breng het mengsel weer aan de kook en giet het meteen in een dunne laag op de bakplaat. Laat de notenkaramel 15 min. afkoelen. Klop de slagroom ± 5 min. met een mixer tot deze lobbig wordt; voeg de likeur toe en klop tot de room zachte pieken vormt. Klop in een andere kom de eierdooiers ± 6 min. met 125 g suiker tot een lichtgele massa; het volume moet verdriedubbeld zijn. Maal de notenkaramel in de keukenmachine tot kleine stukjes. Spatel de notenkaramel en slagroom voorzichtig door het eierdooiermengsel. Doe het mengsel over in het cakeblik en zet het minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd de semifreddo in plakken en leg op ieder bordje een plak. Versier de bordjes met amarenekersen en wat sap.
  2. Tip:
  3. Semifreddo con ciliegie e noci macadamia ‘Een van de aller-lekkerste Semifreddo’s, met knapperige noten en van die heerlijke, zoete amarenekersen. Voor deze semifreddo heb je altijd plaats! Als je de semifreddo van tevoren maakt, zet ’m dan ruim een kwartier voor het serveren in de koelkast.
Ans Ruitenberg