Parfait glacé met calvados, karamel met pommeau

9 120 5 5
Aantal personen:
  • 5 eierdooiers
  • 80 g poedersuiker en water
  • 2 cl calvados
  • 250 g verse room
  • verse munt
  • - karamel -
  • 100 g suiker
  • 2 dl pommeau
  1. Klop de eierdooiers samen met de tot draad gekookte suiker op. Klop op tot het geheel voldoende is afgekoeld en voeg dan de calvados toe.
  2. Klop de room met een mixer op tot slagroomdikte.
  3. Voeg de opgeklopte eieren erbij en stort het geheel in een terrine of afzonderlijke vormpjes. Zet weg in de diepvries.
  4. Kook de suiker met een lepel water. Haal van het vuur zodra de suiker karamelliseert en blus met de pommeau.
  5. Ontvorm de parfait op een koud bord en giet de vloeibare karamel rondom.
  6. Werk af met een blaadje munt.
stey
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtHerfst