Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus

588 35 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • bieslook en sesamzaad voor de afwerking
  • zout
  • 1 koffielepel suiker
  • 2.5 koffielepels Maïzena
  • 0.5 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 300 g parelhoen filets
  • 6 eetlepels Solo
  • 2.5 dl gevogelte-bouillon
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 0.5 koffielepel sambal
  • peper
  • 4 witlof (stronken)
  • 1 gepelde versnipperde ui
  • 1 teentje look, gepeld en versnipperd
  1. Snij het gevogelte in reepjes en meng met peper, zout en 1/2 koffielepel Maïzena.
  2. Bak af in 3 eetlepels Solo en haal uit de pan.
  3. Stoof de in twee gesneden witloofstronken in de wok in de overige Solo gedurende 5 minuten.
  4. Kruid met suiker.
  5. Giet er 1/2 dl bouillon bij, dat geeft een stomend effect.
  6. Laat nogmaals gedurende 5 minuten stoven met het deksel op de wok.
  7. Dresseer op een schotel, hou het warm.
  8. Doe een scheutje olie in de verhitte wok, bij het walmen fruit je de look en ui.
  9. Doe de hoisinsaus, ketchup, sambal en de overige bouillon erbij.
  10. Breng het aan de kook en voeg de sherry toe en bind met de overige in water losgeroerde Maïzena.
  11. Voeg het vlees toe en breng het terug aan de kook.
  12. Dresseer het vlees naast het witloof. Werk af met bieslook en sesamzaad.
Solo