Parelhoen met Druifjes

27 50 3 5
Aantal personen:
  • 4 parelhoentjes
  • 1/2 liter bruine jus
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 el honing
  • 2 blikken gepelde witte druiven
  • 2 dl room
  • 1 glas porto
  • solo, bakken en braden
  • maïzena
  • peper&zout (pezo)
  1. Oven voorverwarmen op 200°.
  2. Parelhoentjes kruiden met pezo.
  3. Bak de parelhoentjes langs alle kanten aan in solo. Plaats ze in de hete oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  4. Laat de witte wijn inkoken met de eetlepel honing totdat je een schuimige massa bekomt en blus met de bruine jus. Snij de druifjes in 2 en haal de pitjes eruit. Breng de bruine jus op smaak met pezo en bind deze met de maizena. Voeg de room, de porto en de druifjes toe.
  5. Kijk na of de parelhoen gaar is en snij deze in 4 stukken.
  6. Serveren met de hete saus, tuinkers, witloof en appeltjes met veenbessen en kroketjes.
Victor S.