Paprikasoep

12 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 soeplepel boter
  • 2 grote uien
  • 2 st bouillonblokjes kip of vlees
  • 2 rode paparika's
  • 1 l water
  • 1 beetje cayenne
  • 1 st hardgekookt ei
  • 1 beetje bieslook
  • 2 soeplepels boursin light kaas
  1. Stoof de uien en 1,5 paprika in de margarine
  2. Voeg na 5 minuten 1 l warm water en de bouillonblokjes toe
  3. Kruid de soep en laat 20 minuten koken
  4. Voeg de Boursin toe en mix de soep
  5. Snij de resterende 1/2 paprika in kleine stukjes, snipper de bieslook en plet het ei
  6. strooi in elk bord soep bij het opdienen paprikastukjes, bieslook en geplet ei.
  7. De soep kan ook met gele paprika’s gemaakt worden
  8. Een beetje half-opgeklopte light-room kan ook toegevoegd worden.
  9. ik heb veel paprika's in tuin en das dus een goede oplossing..
hildeke3105