Paprikasoep

39 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el solo
  • 1 eierdooier
  • scheut room, hoeveelheid naar eigen smaak
  • gehakte peterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Was de paprika's en snij in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij in reepjes.
  2. Pel de ui, schil de wortel met een dunschiller en snij fijn. Spoel de tomaten en snij in stukken.
  3. Stoof de wortel de ui en de paprikareepjes aan in solo.
  4. Voeg ongeveer 1,5 liter water toe aan de groenten, de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Laat de soep gaarkoken gedurende 25 minuten.
  5. Voeg na tien minuten koken de tomaten toe aan de soep.
  6. Mix de soep grondig en breng op smaak met pezo.
  7. Roer de eierdooier los met room.
  8. Giet de soep in warme soepkommen, doe er naar eigen smaak roommengsel bij, werk af met gehakte peterselie.
Victor S.