Paprikasoep Mon

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 6 st rode paprika
  • 3 st ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 l kippebouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 st bouquet garni (let op : tijmsmaak!)
  • 50 gr boter
  1. Paprika's ontpitten en witte randen verwijderen.
  2. Paprika, ajuin en look in stukken snijden en opstoven in de boter.
  3. Tomaten, paprika- en kerriepoeder toevoegen. Kippebouillon toevoegen samen met het bouquet garni (pas op dat tijmsmaak niet te zeer doorkomt)
  4. 30 min op zacht vuur laten koken.
  5. Garni verwijderen en mixen met staafmixer.
  6. Op smaak brengen met peper en zout.
  7. Eventueel soepballetjes toevoegen en nog eens kort laten doorkoken
Paneurke