Paprikasoep met mozarella

8 40 5 5
Aantal personen:
  • 3 rode paprika's
  • 3 oranja paprika's
  • 3 grote, rijpe tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 klein rood pepertje
  • 600 ml groentebouillon
  • 150 ml room
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl balsamicosiroop
  • 3 takjes tijm
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 4 el minimozzarellabolletjes
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  1. Rooster de paprika's boven een gaspit of door ze onder de grill te leggen.
  2. Laat de paprika's afkoelen in een gesloten kom zodat het velletje er makkelijk afgaat.
  3. Leg de tomaten in kokend water en laat ze daarna schrikken onder koud water.
  4. Pel de paprika's en de tomaten, verwijder zaadlijsten en snij in stukken.
  5. Verwijder ook de de zaaklijsten van het pepertje en hak fijn.
  6. Fruit de fijngesneden ui, het pepertje en de paprikastukjes in olijfolie.
  7. Voeg tomaten, komijn en kerrie toe en laat nog 2 minuten sudderen.
  8. Blus de bouillion en het sap van de paprika's.
  9. Laat 15 minuten sudderen.
  10. Mix de soep fijn.
  11. Breng op smaak met room, balsamicosiroop, versgemalen peper en zout.
  12. Schenk de soep in vier kommen en serveer met verse basilicum en mozarellabolletjes.Smakelijk!!
CObe495