Paprikasoep met een krokantje van gerookte ham

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 wortel
  • 0,5 courgette
  • 2 rode paprika's
  • 1 prei
  • 1 teentje look
  • 1 gele paprika
  • 1 Liter Kippenbouillon
  • 2 ajuinen of sjalotten
  • 4 Sneetjes Gerookte ham
  • 200 ml Light room
  1. - Snij alle groenten in grove stukken. Vergeet de paprika niet te schillen om verveldene pelletjes in de soep te voorkomen!
  2. - Zet 1L kippenbouillon op.
  3. - Voeg alle groenten toe.
  4. - Laat een 20-tal minuutjes koken
  5. - Mix de soep tot alle stukken volledig weg zijn
  6. - Zeef de soep indien nodig
  7. Feestelijk opdienen:
  8. - leg de sneetjes ham (elk apart) tussen keukenpapier (best 2 velletjes) en steek een 3-tal minuten in de microgolf. De sneetjes drogen uit en worden lekker krokant.
  9. - Schep de soep in een mooi soepbord, dresseer je krokantje van ham er mooi over en werk af met wat kunstige light room in de soep
LadyChef007