Paprikasoep met chorizo-kippenballetjes

9 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 3 rode paprika
  3. 1 ui
  4. 1 teentje look
  5. 3 el boter
  6. 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Kip
  7. 2 dl witte wijn
  8. 2 stuks laurierblaadjes
  9. 200 g kruidenkaas
  10. 100 g chorizo
  11. 2 tl kerriepoeder
  12. beetje peper en zout
  13. 1 tl paprikapoeder
  14. 200 g kippengehakt
  15. 1 ei
  16. 100 g paneermeel
  17. Bereiding:
  18. Pel en snipper ui en look.
  19. Snij paprika in stukken en verwijder de zaadjes.
  20. Verhit de boter en stoof ui,look en paprika's met het kerriepoeder aan.
  21. Voeg kippenbouiilon,wijn en laurierblaadjes toe.
  22. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje +- 30 min. trekken.
  23. Verwijder de laurierblaadjes.
  24. Mix en zeef de soep.
  25. Zet terug op vuur en voeg de kruidenkaas toe.
  26. Laat soep nog even inkoken en kruid met pezo en paprikapoeder.
  27. Maak de balletjes: meng het kippengehakt met het ei en paneermeel(deze kies je veel of weinig).
  28. Snij chorizo in kleine blokjes en meng onder het gehakt.
  29. Kruid met pezo en rol balletjes.
  30. Laat 5 min. mee garen en serveer de soep.
Theoke_1