Paprikasoep met balletjes

30 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 grote (rode) paprika's
  • 1 stengel prei
  • 1 middel- grote ui
  • 1 middel- grote aardappel
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 teentjes look
  • 3 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • boter
  • gehaktballetjes ( naar keuze)
  1. Voorbereiding:
  2. Snij alle groenten in stukken ( niet te groot)
  3. Pel en ontpit de tomaten en snij in stukken.
  4. Maak balletjes van gehakt naar keuze.
  5. Bereiding:
  6. Stoof alle groenten 5 min aan in wat boter. Behalve de tomaten.
  7. Giet dan het water erbij en de bouillonblokjes en de stukken tomaat.
  8. Voeg er peper en wat zout aan toe alsook de paprikapoeder.
  9. Dek af en breng aan de kook en laat dan 30 min zachtjes pruttelen.
  10. Mix de soep en giet deze daarna door een zeef.
  11. Roer met de onderkant van een pollepel voorzichtig de soep erdoor.
  12. Dit is om de soep fijn en glad te maken. ( In de zeef blijft een dikke brij achter die men niet
  13. meer nodig heeft)
  14. Voeg als laatste indien men dit wenst de balletjes toe.
  15. Smakelijk!!
kookmeisje