Paprikaroomsoep

6 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 20 gr boter
  • 1 eidooier
  • 1/2 dl room
  • gehakte peterselie
  1. - was de paprika's en snij in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij in schijfjes
  2. - pel de ui, schraap de wortel en snij fijn, spoel de tomaten en snij in stukken
  3. - stoof de wortel en de ui aan in boter, voeg vervolgens de paprikareepjes en tomatenstukjes met de groentebouillon toe en laat gaarkoken
  4. - mix de soep en breng op smaak met peper en zout
  5. - roer een eidooier los met room
  6. - serveer de soep in warme borden en giet in elk bord wat van de roommengeling
  7. - werk af met gehakte peterselie
Lydievr