Paprika-rijstsalade met ijsbergsla en garnalen

10 15 Lage moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 400 g zilvervliesrijst
  • 1 zak paprika’s in drie kleuren
  • 1 klein kropje (ca. 300 g) ijsbergsla
  • 4 zoetzure augurkjes
  • 400 g gepelde grote garnalen (of wokgarnalen)
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 6 el slasaus naturel
  • 2 el citroensap
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de paprika’s in kleine stukjes, de sla in smalle reepjes en de augurkjes in plakjes.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de garnalen met de paprika 4 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat op een bord afkoelen.
  4. Roer de slasaus, het citroensap en naar smaak wat peper en zout door elkaar tot een dressing.
  5. Meng de rijst met de gebakken paprika, garnalen, de augurk en de dressing. Schep vlak voor het eten de reepjes sla erdoor.
  6. Verdeel de salade over 4 borden.
Solo
Meer inspiratie

BelgischSaladeHoofdgerecht