Paprika - pompoensoep

69 35 4 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 kleine pompoen
  • 4 el vloeibare margarine
  • 150 gr gegrilde rode paprika's
  • 1 flesje room
  • 1 zakje gemalen kaas
  • 1/2 volkorenbrood
  • peper & zout
  1. Ui pellen en snipperen. Pompoen schillen en in kleine stukjes snijden. In soeppan margarine verhitten en ui en pompoen 5 minuten zacht bakken. Bouillontabletten en 750 ml kokend water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 15 minuten laten koken. Gegrilde paprika’s afgieten en in reepjes snijden. Finesse voor koken en helft van paprika toevoegen aan soep. Met staafmixer soep pureren. Soep goed verwarmen en met zout en peper op smaak brengen. Soep met rest van paprika en kaas garneren. Brood roosteren en bij soep serveren.
Sambaatje