Paprika met ansjovis uit de oven

7 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 grote paprika geel en /of rood
  • 4 teen knoflook
  • 4-6 tomaten afhankelijk van de grootte
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 30 gr boter en 3 el olijfolie
  • 3 el fijngehakte peterselie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.Snij de paprika`s in 3 stukken (er moeten een soort bootjes ontstaan, zie foto).
  2. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.Pel de teentjes knoflook en snij deze in hele dunne plakjes.Maak de tomaten schoon en snij deze in plakjes.Leg de stukken paprika naast elkaar in een ovenvaste schaal.Verdeel de knoflook over de paprika`s.
  3. Leg in elk stuk paprika 2 plakken tomaat.Verdeel hierover de ansjovis uit het blikje.
  4. Giet er wat van de olie overheen.
  5. Leg hierop een klontje boter.Bedruppel de paprika`s nog met wat olijfolie.Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.Bestrooi ze voor het serveren met gehakte peterselie.ServeertipsWarm. lauwwarm of koud lekker als borrelhapje, bij de lunch, bij de bbq of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.Lekker met stokbrood of ciabatta.
  6. Eventueel besprenkeld met balsamico crème.
Love to Cook