paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 2 aardappelen
  • 2 eetlps mascarpone
  • 1 ui
  • 1 eetlp boter
  • 1,5 l kippenbouillon
  • peterselie
  • pezo
  1. deze soep heb ik met de feestdagen gemaakt en het was een voltreffer
  2. smelt de boter in een kookpot ,voeg de grofgehakte ui toe en laat even stoven
  3. voeg de paprikareepjes eraan toe en laat even meestoven
  4. overgiet met de bouillon
  5. voeg de gesneden aardappel,en de bloemkoolroosjes toe(hou er wat roosjes opzij voor de afwerking)
  6. laat een 20 min.koken
  7. mix de soep fijn en voeg de kleine bloemkoolroosjes eraan toe
  8. meng de mascarpone onder de soep,klop eventueel op met een klopper
  9. breng op smaak met pezo en garneer met fijngehakte peterselie
  10. bron:smakelijk 2
vertrisje