Pappardelle met tonijn-kappertjessaus

165 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 el Solo
  • 200 g tonijn op olijfolie
  • zout
  • 450 g pappardelle of tagliatelle
  • 4 takken peterselie
  • 4 appelkappertjes
  • 8 tomaten
  • 1 teentje look (gesnipperd)
  • peper
  • 2 el kappertjes
  1. Pel de tomaten, snij ze grof.
  2. Stoof de look glazig in Solo, voeg de tomatenstukjes toe en laat 20 minuten half afgedekt sudderen.
  3. Laat de tonijn en de kappertjes uitlekken.
  4. Plet de tonijn in de saus en kruid met flink wat verse peper en weinig zout.
  5. Laat zonder deksel doorwarmen.
  6. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  7. Voeg als laatste de kappertjes en de peterselieblaadjes toe aan de saus.
  8. Verdeel de pasta met de saus over warme borden en versier met een appelkappertje.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht