Pappardelle met coppa, tomaat en basilicum, parmezaan

716 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 400 g pappardelle
  • 100 g Italiaanse coppa
  • 4 roma-tomaten
  • 1 potje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine chilipeper
  • 80 g geschaafde parmezaan
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 zoete ui
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • Solo
  1. Kook de pappardelle gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Mix de tomaten tot tomatensap in een blender.
  3. Snipper de ui fijn en stoof ze aan in een beetje Solo, voeg er de tomatenpuree aan toe en vervolgens het tomatensap. Voeg er de geperste look aan toe, de tijm en laurier en laat alles zachtjes inkoken.
  4. Warm wat olijfolie op in een pan en stoof er de fijngesneden chilipeper in. Warm in deze pan de pappardelle op met de tomatensaus en voeg er de fijngesneden basilicumblaadjes aan toe, de coppa en de geschaafde parmezaan. Serveer meteen!
Solo