papilotte van kabeljauw met ganda ham

303 20 4 5
Aantal personen:
  • 4 sneden gandaham
  • 2 prei
  • 4 wortels
  • 4 150 gr kabeljauwfilet
  • 1 glaasje sherry
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 takjes rozemarijn
  • vers gemalen peper
  • zout
  1. Droog eerst de Ganda ham in een oven op zo’n 100°C
  2. Snij de wortels en prei in lange staafjes (julienne)
  3. Bak de groentjes even aan in wat olie en kruiden met peper en zout.
  4. Leg 4 gelijke hoopjes op bakpapier of alu folie.
  5. Rol de rozemarijn in de basilicum en steek die in de vis.
  6. Schik de vis op de groentjes, kruiden en overgieten met wat Sherry.
  7. De papilotte goed dicht maken (zodat er geen stoom uit kan)
  8. In een hete(voorverwarmde) oven zo’n 10 tot 15 min laten stomen.
  9. Open de papillottes en leg het sneetje gedroogde ham op de vis.
  10. Serveren met aardappeltjes of puree of groene boontjes.
  11. Je kan ook zalm of een andere vaste vis gebruiken
chrisje_1