Papillot met langoustines en jonge prei

767 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 20 verse langoustines
  • 4 wit van jonge prei
  • 4 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 1 citroen
  • Solo
  • Solo Vloeibaar
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  1. Maak de prei schoon en snij in fijne schijfjes.
  2. Laat een klontje Solo warm worden in een wok. Als ze begint te dampen, voeg je de prei toe. Roerbak op hoog vuur gedurende 1 minuut. Schep de prei uit de wok en hou bij.
  3. Laat de laatste ring en het staartstuk van het pantser aan de langoustinestaart. Maak een ondiepe insnijding in elke langoustine en verwijder het zwarte darmkanaal.
  4. Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met wat Solo Vloeibaar.
  5. Verdeel de prei over de 4 stukken. Leg op elke portie 5 langoustinestaarten.
  6. Bestrooi met fijngehakte verse munt. Giet over elke portie wat citroensap. Giet een streepje olijfolie over de langoustines. Kruid met peper en zout.
  7. Plooi de papillotten toe zodat ze luchtdicht worden.
  8. Laat 5 minuten bakken in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 210° C.
Solo