Papardelle Maria

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 350 g papardelle
  • 100 g gemalen parmezaan
  • 150 g gekookte ham
  • 200 g gemengde paddestoelen
  • 1 klontje boter
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 1 truffel (facultatief
  1. Bak de schoongemaakte paddenstoelen 3 minuten op in wat boter. Gebruik hiervoor een wok.
  2. Voeg de in stukjes gesneden ham toe. Laat nog 3 minuten verder bakken.
  3. Voeg de gehakte tomaten toe. Meng en laat 10 min. sudderen op zacht vuur. Peper uitvoerig met zwarte peper uit de molen en voeg eventueel ook nog wat zout toe.
  4. Giet de room bij de saus en laat nog een paar minuten verder pruttelen.
  5. Kook de papardelle klaar volgens de regels van de kunst.
  6. Schep de papardelle bij de saus en meng grondig.
  7. Verdeel de pasta over de borden. Strooi wat vers geraste parmezaan uit over de pasta.
  8. Voeg eventueel wat geschaafde truffel toe en serveer.
stey