panzanella

6 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 oud ciabattabrood
  • 4 tomaten in reepjes
  • 4 paprikas in verschillende kleuren
  • 12 olijven grof gehakt
  • 1 blikje anjovis
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 teentje look fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout
  1. Was de sla en snij hem, doe in een kom. Rooster de paprika's 20 minuten in de oven op 210 graden. Trek de schil eraf en snijd ze in reepjes. Snijd de korst van de ciabatta af en scheur hem in stukken. Leg de stukken tien minuten in de oven op 150 graden. Doe de paprika's, tomaten, het brood, de ansjovis, olijven en ui bij elkaar. Meng, voor de dressing, de olie met de azijn en de knoflook en peper en zout naar smaak en giet dit over de salade. Schep de salade om en serveer hem direct.
wullum