Panzanella salade

21 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 gram penne rigate
  • 1 half ciabatta brood
  • 2 eetlepels Bertolli Robusto extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 50 gram zwarte olijven
  • 8 blaadjes basilicum, gehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Voor de dressing:
  • 50 ml Bertolli Robusto extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel (aceto balsamico OF balsamicoazijn)
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 180 ┬░C. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Snijd ondertussen het ciabattabrood in blokjes en meng met de Robusto extra vergine olijfolie en de balsamicoazijn. Leg de broodblokjes op een bakplaat en bak ze in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  2. Snijd de tomaat, de paprika en de rode ui in stukken en meng ze met de pasta, de olijven en het brood. Roer daar vervolgens de gehakte kruiden door.
  3. Meng de ingredi├źnten voor de dressing en giet over de salade. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Solo