Pantacce met ham uit de oven

5 50 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr pantacce (kleine platte pasta)
  • 250 gr gekookte ham in blokjes
  • solo vloeibaar
  • 2 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 25 cl room
  • 50 gr geraspte cheddar
  • 2 el fijngesnipperde bieslook
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  4. Roer de dooiers los met de room en doe er de geraspte kaas bij, kruid met nootmuskaat en pezo.
  5. Giet de pasta af, laat uitlekken en vermeng met het ei-room-kaasmengsel.
  6. Doe er de ham bij en spatel er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
  7. Vet een vuurvaste ovenschotel in met solo vloeibaar, lepel er de pasta in en strooi er paneermeel over.
  8. Zet +/- 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de pasta goudbruin is.
  9. Bestrooi met bieslooksnippers en dien warm op met een stukje vers stokbrood.
Victor S.