Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlof en snijbonen met wasabi en sesam

1 75 0 5
Aantal personen:
  • 6 grote sint-jakobsvruchten, ontdarmd en gekuist
  • 1 el Solo vloeibaar
  • 50 g droge witte wijn
  • 75 g visfond Delhaize
  • 1 takje dragon
  • 25 g fijngesneden sjalot
  • 5 jeneverbessen
  • 15 g gin
  • een beetje lime pepper (Santa Maria)
  • 60 g koude boter
  • een beetje thaï wok oil Delhaize
  • 45 g julienne van snijbonen
  • 30 g julienne van sjalotten
  • 90 g julienne van babywitlofjes (zonder de puntjes)
  • 10 g julienne van gerookte Ardense forel
  • 15 g julienne van lomo
  • 3 g korianderblaadjes
  • een beetje wasabi en sesam (Santa Maria)
  • 6 puntjes witloof
  • 6 mooie staafjes gerookte Ardense forel
  • Lange julienne van snijbonen
  • 100 g mediterrane aubergines met Oosterse kruiden (Delhaize)
  • een beetje wasabi en sesam (Santa Maria)
  • een beetje lime pepper (Santa Maria)
  • een beetje citroensap
  • een beetje groene pesto (Delhaize)
  • zout en peper van de molen
  1. BEREIDING
  2. Sint-jakobsvruchten :
  3. Maak met een klein mesje insnijdingen in de sint-jakobsvruchten. Droog ze goed. Breng ze op smaak en bak ze met een beetje Solo vloeibaar in een hete pan.
  4. Saus :
  5. Doe de witte wijn, de visfond, de dragon, de sjalotten en de jeneverbessen in een pannetje. Breng aan de kook, laat half inkoken en giet door een fijne zeef in een ander pannetje. Zet opnieuw op het vuur. Klop op met de koude boter, voeg de gin, het zout en de lime pepper toe. Ga met de mixer door de saus.
  6. Groentemengeling :
  7. Verhit een beetje Thaï wok oil in een pan, bak gedurende 1 minuut de snijbonen zonder dat ze verkleuren.
  8. Voeg de sjalotten en het witloof toe en bak ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met zout en lime pepper. Haal van het vuur, voeg de gerookte Ardense forel, lomo, korianderblaadjes en een beetje wasabi en sesam toe. M
  9. eng goed en verdeel over ronde verdeelringen van 4,5 cm. Druk goed aan en leg op de borden.
  10. Garnituur :
  11. Schil met een dunschiller fijne reepjes van de snijbonen (ongeveer 14 mooie reepjes), blancheer ze in zout water en zorg ervoor dat ze nog hard blijven.
  12. Laat ze uitlekken, afkoelen en drogen. Leg ze op een vetvrij papier en snij ze allemaal even lang.
  13. Breng op smaak met een klein beetje Thaï wok oil, citroensap en kruiden.
  14. AFWERKING
  15. Leg de boontjes op een bord door het papier om te draaien en ze voorzichtig los te maken.
  16. Maak met 2 mokkalepeltjes drie quenelles van de mediterrane aubergines en leg ze op de boontjes.
  17. Plak 3 witloofpuntjes (op smaak gebracht met de mengeling Thaï wok oil-citroen) tegen de quenelles.
  18. Leg een staafje gerookte forel op iedere quenelle.
  19. Leg drie heuveltjes van groenten op het bord en leg er een klein puntje pesto op.
  20. Leg daarbovenop de gebakken sint-jakobsvruchten en bestrooi met wasabi en sesam.
  21. Overgiet met saus en strooi een beetje lime pepper op het bord.
Delhaize-NL