Pannetje met kalkoen en groenten

7 30 3 5
Aantal personen:
  • 400 gr champignons
  • 400 gr kalkoenfilet
  • 1 gele paprika
  • 500 gr wortelen
  • 800 gr kleine aardappelen
  • peper & zout
  • 2 kl plantaardige olie
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 el bloem
  • 3 el room, tot 8% v.g.
  • 1 el gemengde, gehakte kruiden
  • geraspte nootmuskaat
  • 1 el gehakte peterselie
  1. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Snij de kalkoen filet in blokjes.
  2. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, en snij in blokjes.
  3. Snij de wortelen en aardappelen. Snij de wortelen in plakjes.
  4. Kook de aardappelen in ca. 20 min in licht gezouten water.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de kalkoen blokjes in ca. 2-3 min. rondom goudbruin.
  6. Breng op smaak met peper & zout. Voeg de wortelen, paprika en champignons toe en bak kort mee.Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 min koken.
  7. Meng de bloem met room en kruiden en doe in de pan.Laat nog eens 3 min koken. Breng het pannetje op smaak met peper, zout & nootmuskaat, bestrooi met peterselie en serveer met de aardappelen
Sandra.