Pannenkoekjes met ricotta

9 50 0 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 350 gr ricotta
  • 185 ml melk
  • 140 gr bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • snuifje zout
  • solo, bakken & braden
  • poedersuiker
  1. Splits de eieren.
  2. Roer de ricotta met de melk en eierdooiers in een kom.
  3. Zeef er de bloem en het bakpoeder bij en meng goed, zorg dat er geen klonters zijn.
  4. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  5. Spatel ze voorzichtig door het ricottamengsel.
  6. Verhit een weinig solo in een koekenpan.
  7. Doe per pannenkoekje een grote eetlepel deeg in de pan.
  8. Bak zowat 2 minuten op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is, draai om en bak de andere kant ook goudbruin.
  9. Herhaal dit tot het deeg op is.
  10. Bestuif de pannenkoekjes met poedersuiker en seveer, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
  11. Tip: is heerlijk en voedzaam als ontbijt.
Victor S.