pannenkoekjes met bessen en verse kaas

176 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 eetlepel vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 50 g gesmolten Solo
  • 120 g verse kaas (bijvoorbeeld philadephia)
  • 100 g frambozen
  • 100 g braambessen
  • 100 g bosbessen
  • 100 g aardbeien
  • 140 g suiker
  1. Meng de bloem, de vanillesuiker, het zout in een grote kom.
  2. Mix het ei met de melk en voeg dit geleidelijk en al roerende met een garde toe aan de bloem.
  3. Meng tot slot de gesmolten Solo door het beslag en laat het een vijftiental minuten rusten.
  4. Spoel alle vruchten en laat ze goed uitlekken.
  5. Bestrooi de vruchten met de suiker en zet ze op een laag vuur.
  6. Laat dit een kleine 10 minuten zachtjes koken en neem de bessen van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Verhit wat Solo in een antiaanbakpan en bak hierin de pannenkoekjes. Voor deze pannenkoekjes neem je niet te veel beslag. Laat ze mooi dik bakken.
  8. Serveer de pannenkoekjes lauw met de bessencompote en wat opgeklopte verse kaas.
Solo