Pannenkoeken

24 30 5 5
Aantal personen:
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 1/2 liter melk
  • 30 gram bloemsuiker
  • 4 eieren
  • bakboter
  1. Voor 7 à 10 stuks:
  2. Zeef de bloem en voeg de suiker toe.
  3. Voeg de eieren bij de bloem met een beetje melk.
  4. Voeg langzaam de resterende melk toe terwijl je met een garde of mixer goed mengt.
  5. Roer tot een glad mengsel.
  6. Zet de pan op het vuur en laat een klein klontje boter smelten.
  7. Bedek de panbodem met een dunne laag deeg.
  8. Als de pannenkoek 'droog' is vanboven (geen vloeibaar deeg meer zichtbaar bovenaan) kan je hem omdraaien.
  9. Tips:
  10. - Lactose intolerant? Gebruik geitenmelk! Je pannenkoeken zullen iets fijner smaken.
  11. - Lekker met een bolletje ijs, vers fruit, ....
Reese