pannenkoeken

9 30 2 5
Aantal personen:
  • 250 gr bloem
  • snufje zout
  • 2 pc eieren
  • 6 dl Melk
  • 2 pakjes vanillesuiker
  1. 1 Doe de bloem en zout in de mengkom. Voeg het ei en een
  2. kwart van de melk toe. Meng met de Ballongarde op stand 1
  3. glad. Meng de overgebleven melk er geleidelijk door tot een
  4. glad beslag.
  5. 2 Schenk in een kan, dek af en laat 30 minuten staan zodat
  6. de zetmeelgranen kunnen opzwellen en zachter worden en
  7. een lichter beslag geven.
  8. 3 Verhit een minimale hoeveelheid olie in een koekenpan van
  9. 20 cm doorsnee met dikke bodem of een pannenkoekenpan.
  10. Schenk er net genoeg beslag in om de bodem van de pan
  11. met een dunne laag te bedekken. Draai de pan rond zodat
  12. de hele bodem bedekt is.
  13. 4 Bak ongeveer 1 minuut op een middelhoog vuur totdat de
  14. pannenkoek goudbruin is. Draai of gooi de pannenkoek om,
  15. bak nog 30 seconden of totdat deze goudbruin is.
  16. 5 Leg op een bord. Herhaal met het overgebleven beslag tot
  17. er 8 pannenkoeken zijn gebakken, die u boven op elkaar
  18. stapelt met een vel vetvrij papier ertussen. Houd de
  19. pannenkoeken, als u ze direct serveert, in de oven warm
  20. terwijl u de rest bereidt.
tiniewiene