Pannenkoeken met zalm en ricotta

4 60 0 5
Aantal personen:
  • 6 eieren
  • 1 liter melk
  • 500 gr bloem
  • 1 kl zout
  • solo bakken en braden
  • Voor de vulling:
  • 250 gr gerookte zalm
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr spinazie (diepvries)
  • peper&zout (pezo)
  • Voor de saus:
  • 1 kleine courgette
  • 800 gr tomatenblokjes (2 blikken)
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 250 gr emmentaler, of......
  1. Giet de melk in een kom, doe er de eieren, bloem en zout bij en meng goed met een staafmixer, laat een 15 tal minuten rusten.
  2. Smelt een klontje solo in een pannenkoekenpan en bak dunne pannenkoekjes tot het deeg op is.
  3. Ontdooi de spinazie, snipper de zalm in reepjes.
  4. Warm de spinazie op in een steelpannetje, voeg de zalmreepjes en de ricotta toe, afkruiden met pezo.
  5. Leg op iedere pannenkoek 2 el van de vulling en strijk deze over hele pannenkoek uit, rol ze daarna op.
  6. Verwarm de oven voor op 200┬░.
  7. Spoel de courgette, dep droog en snij vervolgens in blokjes.
  8. Verhit 1 el solo in een pan en fruit de courgetteblokjes enkele minuten, voeg de tomatenblokjes toe en laat enkele minuten pruttelen.
  9. Kruid de saus naar eigen smaak met Proven├žaalse kruiden en pezo.
  10. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus, leg de opgerolde pannenkoeken in de ovenschaal en giet er de rest van de saus over.
  11. Bestrooi het geheel met gemalen kaas en zet een dertigtal minuten in de warme oven.
  12. Variatie: vervang de zalm door kipblokjes, of zonder vis of vlees.
Victor S.