Pannenkoeken met gehakt en champignons

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 220 ml melk
  • 1 ei
  • Bakboter
  • Snuifje zout
  • 1 ajuin
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g gemengd gehakt
  • 3 el room
  • 1 doosje champignons
  • peper en zout
  1. Bereiding
  2. Meng de bloem, de melk, het ei en een snuifje zout tot je een glad beslag krijgt. Vet de pan in met wat boter en bak de pannenkoeken op een matig tot hoog vuur.
  3. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend 5 min. mee. Pers de teentjes look, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min.
  4. Ondertussen bak je het gehakt in een andere pan. Voeg het gehakt daarna samen met de champignons en roer de look erdoor. Laat nog een beetje napruttelen op een laag vuur, terwijl je op smaak brengt met peper en zout.
  5. Vul er de pannenkoeken mee, en serveren maar!
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht