Pannenkoeken gevuld met witloof, kaas en hesp

383 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1.5 l volle melk
  • 4 eieren
  • 375 g bloem
  • 10 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 8 kropjes witloof
  • een snuifje nootmuskaat
  • 75 g geraspte kaas
  • 300 g gekookte en ontvette beenham, in sneetjes
  1. Meng een ½ l melk met de 4 eieren en 300g bloem. Meng goed onder elkaar en zeef het beslag, zodat er geen klonters inzitten.
  2. Verhit telkens een beetje Solo en bak hierin de pannenkoeken een voor een.
  3. Maak de witloof schoon door de buitenste bladeren te verwijderen, de kropjes te spoelen en de harde onderkanten te verwijderen. Stoof nu de witloof, op een laag vuur en onder een deksel, gedurende 25 minuten en gaar in 2 eetlepels Solo, een scheutje water en peper en zout onder een deksel gedurende 25 min.
  4. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 5 eetlepels Solo en voeg er de resterende 75 g bloem aan toe. Meng dit goed op het vuur, zodat je een roux krijgt. Dit is het bindmiddel van de kaassaus.
  5. Giet 500ml melk bovenop de roux en klop het geheel glad. Giet nu de resterende 500ml melk erop en klop het geheel weer goed glad met een klopper.
  6. Breng de saus al roerend aan de kook, en laat vervolgens even doorkoken zodat de saus mooi indikt en de bloemsmaak verdwijnt. Haal de saus daarna van het vuur.
  7. Kruid af met peper, zout en een snuifje nootmuskaat, en meng er de 75 g geraspte kaas onder. Roer tot je een mooie, homogene kaassaus krijgt.
  8. Snipper de ham in fijne reepjes en voeg die ook toe aan de saus.
  9. Leg de pannenkoek op een bord. Leg er 2 kropjes gestoofde witloof op en overgiet rijkelijk met de kaas- en hespsaus. Vouw de pannenkoek terug dicht er serveer.
Solo
Meer inspiratie

BelgischGroenteHoofdgerecht