Pannekoeken met chocoladesaus

5 30 5 5
Aantal personen:
  • PANNEKOEKEN
  • 1 ei
  • 300 ml melk
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el vanillesuiker
  • maisolie
  • CHOCOLADESAUS
  • 100 g melkchocoladedruppels
  • 500 ml room
  • 1 scheutje melk
  • 1 el koude boter
  1. Meng de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en een snuifje zout.
  2. Voeg het ei toe aan de melk en klop even los.
  3. Schenk het ei-melk mengsel geleidelijk toe aan het bloemmengsel en roer goed tot je een egaal beslag verkrijgt.
  4. Verhit een kleine koekenpan op een matig tot hoog vuur.
  5. Giet pannenkoekjes van zo'n 12 cm diameter en ongeveer 3 mm dik in de pan.
  6. Zet een pannetje met room op een zacht vuur. Voeg de chocolade toe en laat rustig smelten in de room.
  7. Voeg een scheutje melk toe indien de saus te dik is.
  8. Op het einde voeg je een ijskoud klontje boeter toe zodat de saus goed gaat glanzen.
eveline.turrekens
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht