pannacotta van cuberdons

9 30 3 5
Aantal personen:
  • 20 cuberdons
  • 150 ml jenever van cuberdons
  • 500 ml room 40%
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • advocaat (van cuberdons)
  • 4 cuberdons als afwerking
  • 4 martini glazen
  1. Snij de cuberdons in partjes en leg in de jenever , laat deze een nachtje laten weken.
  2. Het dan mixen(staafmixer) dat je een stroop verkrijgt.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Breng de room met de suiker en de in 2 gesneden vanillestok aan de kook.
  5. Pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine roerend toe.
  6. Haal de vanillestok uit de room en laat even afkoelen.
  7. Vul de 4 glazen eerst een laagje met de stroop van cuberdons.
  8. Giet dan de room op een bollekant van een soeplepel op de stroop.
  9. Laat opstijven in de koelkast.
  10. Werk af met een laagje advocaat( van cuberdons) en een gebroken cubedons.
  11. smakelijk
Timmer82