Pannacotta met rabarbercompote

86 60 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Voor de pannacotta:

  • 250 ml amandelmelk
  • 250 ml room
  • 12 g gelatineblaadjes
  • 150 g witte chocolade in stukjes

Voor de rabarbercompote:

  • 1 klontje Solo
  • 500 g rabarber
  • snuifje kardemompoeder
  • 1 vanillestokje
  • rietsuiker naar smaak

Voor de kletskoppen:

  • 100 g donkerbruine suiker
  • 50 g ahornsiroop
  • 60 g zachte Solo
  • 50 g witte bloem
  • 1 tl maïszetmeel
  • 50 g hazelnootpoeder (of amandelpoeder)
  • snuifje zout
  • eventueel een scheutje water

Voor de afwerking:

  • Enkele takjes verse munt
  1. Maak de pannacotta: Laat de gelatine blaadjes weken in een ruime pot koud water. 
  2. Breng de amandelmelk met de room aan de kook op zacht vuur en laat er de witte chocoladestukjes in smelten. Roer goed door met een garde tot de chocolade helemaal opgelost is. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit. Meng ze door het warme roommengsel. Vul dessertglaasjes voor ¾ met de pannacotta en laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Maak de rabarbercompote: Was de rabarber zorgvuldig en snijd hem in stukjes. Smelt een klontje Solo in een kookpot en stoof er de rabarberstukjes in aan met het kardemompoeder.
  4. Snijd het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en voeg het bij de rabarber.
  5. Voeg rietsuiker naar smaak toe en laat de compote ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje indikken. 
  6. Maak de kletskoppen: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.
  7. Verwarm de suiker en de ahornsiroop met de Solo op een heel zacht vuur. Klop er met een garde de bloem, het maïszetmeel en het hazelnootpoeder door. Doe er een snuifje zout en eventueel een scheutje water bij. 
  8. Schep telkens een kleine eetlepel van het beslag op het matje en duw plat tot je een cirkeltje van ca 8 cm doorsnede krijgt. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
  9. Bak de koekjes ca 7-9 minuten. Laat ze even afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt en bewaar de kletskoppen in een koekblik.
  10. Haal de  glaasje pannacotta uit de koelkast, werk ze af met een schepje rabarbercompote en een blaadje verse munt. Serveer er een zelfgebakken kletskop bij. 
Solo