PANNA COTTA VAN MARIJKE

6 10 4 5
Aantal personen:
  • 3 BLAADJES GELATINE VAN 3 GRAM
  • 500 ML SLAGROOM 40 % VETGEHALTE
  • 45 GRAM KRISALSUIKER
  • 1 VANILLESTOKJE
  • 100 GRAM WITTE CHOCOLADE IN KLEINE STUKJES
  1. laat de gelatineblaadjes weken in een grote kom koud water
  2. spoel de pan met koud water en giet de room met de suiker erin
  3. vanillestokje in 2 snijden, zwarte vanille uitschrapen, stokje en vanille bij de room doen
  4. breng aan de kook tot de suiker volledig gesmolten is
  5. pan van het vuur,
  6. neem het vanillestokje uit de room en voeg de uitgeknijpte gelatineblaadjes erbij
  7. roer tot de gelatine is opgelost
  8. voeg de chocolade toe er roer tot ze gesmolten is
  9. giet het mengsel in verschillende potjes
  10. laat minimum 3 uur afkoelen in de frigo
  11. Als je meer vanillesmaak wil kan je nog wat vanille-xtrakt toevoegen
  12. ja mag ook de witte chocolade weglaten
marijkeclaeys